FAQ categorie: Ik ben zorgverlener (Pagina 1 van 3)

Moet het toestemmingsformulier 2x ingevuld worden?

Ja. Het toestemmingsformulier zit twee keer in het mapje, één keer voor het groene tabblad en één keer aan het einde van de proefpersoneninformatie. De versie vóór het groene tabblad gaat naar de onderzoekers, maar de versie bij de proefpersoneninformatie is voor de patiënt zelf. Allebei de formulieren horen ingevuld te worden.

Wie is verantwoordelijk voor de patiënt die thuis blijft?

Bij een lage troponine waarde beschouwen we een acuut coronair syndroom als uitgesloten en wordt de zorg overgedragen aan de huisarts. Dit betekent dan ook dat de huisarts vervolgens bepaalt wat er met de patiënt gebeurt. Als een huisarts de patiënt alsnog wil insturen, dan is dat beleid ook leidend. We kunnen niet als onderzoeksteam de verantwoordelijkheid voor de patiënt overnemen van de huisarts, maar uiteraard kan er altijd door de huisarts met het onderzoeksteam (ARTICA telefoon) of een dienstdoende cardioloog overlegd worden.

Zijn alle ziekenhuizen in de regio op de hoogte?

Ja, naar alle vakgroepen Cardiologie van de ziekenhuizen die met de studie te maken kunnen krijgen, is een brief verzonden. Mochten er toch nog vragen komen vanuit andere ziekenhuizen, verwijs ze dan gerust naar de onderzoeksafdeling Cardiologie van het Radboudumc (Joris Aarts, arts-onderzoeker of Cyril Camaro, interventiecardioloog en hoofdonderzoeker).

« Oudere berichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑