Dit mag allebei! We leveren groene naaldjes voor een venapunctie, maar ook blauwe adapters voor afname uit een venflon.
FAQ categorie: Ik ben zorgverlener (Pagina 1 van 3)
Officieel tekent de patiënt inderdaad voor de inhoud van de proefpersoneninformatie. Echter is dit gezien de spoed-setting van de studie niet haalbaar, dus is het voldoende om mondeling uitleg te geven aan de patiënt, eventueel in combinatie met de verkorte proefpersoneninformatie (het stripverhaal).
Bij een RBTB kan de repolarisatie zonder problemen beoordeeld worden. Als de ST-segmenten en T-toppen normaal zijn, kan het ECG nog steeds als normaal beoordeeld worden.
Als de patiënt pijn op de borst heeft en het ECG een nieuw LBTB laat zien, moet het ECG volgens de huidige richtlijnen geïnterpreteerd worden als een STEMI.
Als het een bekend LBTB is, dan krijgt het ECG binnen de HEART score 1 punt.
Er is sprake van niet-specifieke repolarisatiestoornissen als de repolarisatie afwijkend is, maar er geen significante ST-segment depressies zijn. Dit is bijvoorbeeld zo bij negatieve of vlakke T-toppen.
De troponine strips moeten gekoeld bewaard blijven, omdat ze buiten de koelkast maar 7 dagen bruikbaar zijn. Mocht het voorkomen dat ze per ongeluk niet gekoeld zijn, dan kun je ze dus nog wel gebruiken, mits ze korter dan 7 dagen ongekoeld zijn.
Ja. Het toestemmingsformulier zit twee keer in het mapje, één keer voor het groene tabblad en één keer aan het einde van de proefpersoneninformatie. De versie vóór het groene tabblad gaat naar de onderzoekers, maar de versie bij de proefpersoneninformatie is voor de patiënt zelf. Allebei de formulieren horen ingevuld te worden.
Bij een lage troponine waarde beschouwen we een acuut coronair syndroom als uitgesloten en wordt de zorg overgedragen aan de huisarts. Dit betekent dan ook dat de huisarts vervolgens bepaalt wat er met de patiënt gebeurt. Als een huisarts de patiënt alsnog wil insturen, dan is dat beleid ook leidend. We kunnen niet als onderzoeksteam de verantwoordelijkheid voor de patiënt overnemen van de huisarts, maar uiteraard kan er altijd door de huisarts met het onderzoeksteam (ARTICA telefoon) of een dienstdoende cardioloog overlegd worden.
De analyzer geeft zelf aan dat je het 30 minuten later nog eens moet proberen, maar dat is natuurlijk niet wenselijk. Zorg ervoor dat het apparaat bij kamertemperatuur is, zet hem uit en opnieuw aan en probeer het na 10 minuten weer.
Ja, naar alle vakgroepen Cardiologie van de ziekenhuizen die met de studie te maken kunnen krijgen, is een brief verzonden. Mochten er toch nog vragen komen vanuit andere ziekenhuizen, verwijs ze dan gerust naar de onderzoeksafdeling Cardiologie van het Radboudumc (Joris Aarts, arts-onderzoeker of Cyril Camaro, interventiecardioloog en hoofdonderzoeker).