Archieven: FAQs (Pagina 1 van 3)

Moet het toestemmingsformulier 2x ingevuld worden?

Ja. Het toestemmingsformulier zit twee keer in het mapje, één keer voor het groene tabblad en één keer aan het einde van de proefpersoneninformatie. De versie vóór het groene tabblad gaat naar de onderzoekers, maar de versie bij de proefpersoneninformatie is voor de patiënt zelf. Allebei de formulieren horen ingevuld te worden.

Wie is verantwoordelijk voor de patiënt die thuis blijft?

Bij een lage troponine waarde beschouwen we een acuut coronair syndroom als uitgesloten en wordt de zorg overgedragen aan de huisarts. Dit betekent dan ook dat de huisarts vervolgens bepaalt wat er met de patiënt gebeurt. Als een huisarts de patiënt alsnog wil insturen, dan is dat beleid ook leidend. We kunnen niet als onderzoeksteam de verantwoordelijkheid voor de patiënt overnemen van de huisarts, maar uiteraard kan er altijd door de huisarts met het onderzoeksteam (ARTICA telefoon) of een dienstdoende cardioloog overlegd worden.

Ik word naar het ziekenhuis gebracht, komt dit door het onderzoek?

Nee, het komt nooit door het onderzoek dat u naar het ziekenhuis gebracht wordt. Om deel te kunnen nemen aan het onderzoek, moet er een verdenking zijn op een acuut coronair syndroom (een hartinfarct). Bij een verdenking op een acuut coronair syndroom, is de standaard zorg dat u naar het ziekenhuis gebracht wordt met de ambulance.
In dit onderzoek wordt er gerandomiseerd (geloot) tussen de standaard zorg en een nieuwe methode (de troponine meting om ter plaatse een acuut coronair syndroom uit te sluiten of aan te tonen), dus als u loot voor de standaard zorg, wordt u behandeld zoals ieder ander met een verdenking op een acuut coronair syndroom.

Kost het geld om mee te doen?

Nee, als patiënt kost het geen geld om mee te doen. De normale zorg bij de verdenking op een hartinfarct, is dat u met de ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht, dit wordt betaald vanuit de zorgverzekering (het eigen risico kan hierdoor dus wel aangesproken worden).
Bij deelname aan dit onderzoek krijgt u óf de normale zorg, óf er wordt een troponine meting ter plaatse gedaan. Deze meting is nog geen standaard zorg, de kosten hiervoor worden vanuit het onderzoek betaald. Mocht de meting een verhoogde waarde aangeven, dan wordt u (zoals bij de standaard zorg) naar het ziekenhuis gebracht, wat dan weer door de zorgverzekering betaald wordt.

« Oudere berichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑