Dit mag allebei! We leveren groene naaldjes voor een venapunctie, maar ook blauwe adapters voor afname uit een venflon.
Archieven: FAQ's (Pagina 1 van 3)
Officieel tekent de patiënt inderdaad voor de inhoud van de proefpersoneninformatie. Echter is dit gezien de spoed-setting van de studie niet haalbaar, dus is het voldoende om mondeling uitleg te geven aan de patiënt, eventueel in combinatie met de verkorte proefpersoneninformatie (het stripverhaal).
Bij een RBTB kan de repolarisatie zonder problemen beoordeeld worden. Als de ST-segmenten en T-toppen normaal zijn, kan het ECG nog steeds als normaal beoordeeld worden.
Als de patiënt pijn op de borst heeft en het ECG een nieuw LBTB laat zien, moet het ECG volgens de huidige richtlijnen geïnterpreteerd worden als een STEMI.
Als het een bekend LBTB is, dan krijgt het ECG binnen de HEART score 1 punt.
Er is sprake van niet-specifieke repolarisatiestoornissen als de repolarisatie afwijkend is, maar er geen significante ST-segment depressies zijn. Dit is bijvoorbeeld zo bij negatieve of vlakke T-toppen.
De troponine strips moeten gekoeld bewaard blijven, omdat ze buiten de koelkast maar 7 dagen bruikbaar zijn. Mocht het voorkomen dat ze per ongeluk niet gekoeld zijn, dan kun je ze dus nog wel gebruiken, mits ze korter dan 7 dagen ongekoeld zijn.
Ja. Het toestemmingsformulier zit twee keer in het mapje, één keer voor het groene tabblad en één keer aan het einde van de proefpersoneninformatie. De versie vóór het groene tabblad gaat naar de onderzoekers, maar de versie bij de proefpersoneninformatie is voor de patiënt zelf. Allebei de formulieren horen ingevuld te worden.
Bij een lage troponine waarde beschouwen we een acuut coronair syndroom als uitgesloten en wordt de zorg overgedragen aan de huisarts. Dit betekent dan ook dat de huisarts vervolgens bepaalt wat er met de patiënt gebeurt. Als een huisarts de patiënt alsnog wil insturen, dan is dat beleid ook leidend. We kunnen niet als onderzoeksteam de verantwoordelijkheid voor de patiënt overnemen van de huisarts, maar uiteraard kan er altijd door de huisarts met het onderzoeksteam (ARTICA telefoon) of een dienstdoende cardioloog overlegd worden.
Nee, het komt nooit door het onderzoek dat u naar het ziekenhuis gebracht wordt. Om deel te kunnen nemen aan het onderzoek, moet er een verdenking zijn op een acuut coronair syndroom (een hartinfarct). Bij een verdenking op een acuut coronair syndroom, is de standaard zorg dat u naar het ziekenhuis gebracht wordt met de ambulance.
In dit onderzoek wordt er gerandomiseerd (geloot) tussen de standaard zorg en een nieuwe methode (de troponine meting om ter plaatse een acuut coronair syndroom uit te sluiten of aan te tonen), dus als u loot voor de standaard zorg, wordt u behandeld zoals ieder ander met een verdenking op een acuut coronair syndroom.
Nee, als patiënt kost het geen geld om mee te doen. De normale zorg bij de verdenking op een hartinfarct, is dat u met de ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht, dit wordt betaald vanuit de zorgverzekering (het eigen risico kan hierdoor dus wel aangesproken worden).
Bij deelname aan dit onderzoek krijgt u óf de normale zorg, óf er wordt een troponine meting ter plaatse gedaan. Deze meting is nog geen standaard zorg, de kosten hiervoor worden vanuit het onderzoek betaald. Mocht de meting een verhoogde waarde aangeven, dan wordt u (zoals bij de standaard zorg) naar het ziekenhuis gebracht, wat dan weer door de zorgverzekering betaald wordt.